Om uw kennis uit te breiden en/of aan te vullen is het raadzaam lid te worden van een zeeaquariumvereniging. Hier kunt u informatie uitwisselen en er wijzer worden. Bovendien zullen verenigingen activiteiten ontplooien die gericht zijn op de hobby. Denk maar eens aan een veiling van aquariumapp., het ruilen van dieren en wieren enz. Ook kunt u in het verenigingsblad artikelen lezen en plaatsen.  (Aanrader)

Naast het lidmaatschap van de vereniging kunt u ook nog lid worden van de Nederlandse Bond Aqua Terra.( NBAT)

De bond kan weer wat meer voor u betekenen Bovendien ontvangt u als NBAT-bondslid een prachtig maandblad. Helaas wordt er in dit blad weinig gepubliceerd op het gebied van het zeeaquarium.

Er bestond vroeger ook nog een bond voor alleen zeewaterverenigingen maar daar kon u geen lid van worden. Slechts verenigingen konden dat. Wel kon u zich via deze bond abonneren op een bondsblad. In dit blad werden artikelen gepubliceerd die niet altijd van acceptabel niveau waren. Het klakkeloos aannemen van (gepubliceerde) informatie door deze bond en die info publiceren vond ik niet altijd raadzaam. Maar misschien wel om die reden en ook omdat er nogal wat onenigheid tussen de bestuursleden bestond is deze bond ter ziele gegaan. Deze bond voor verenigingen droeg de naam,  Nederlands en Belgische Bond voor Zeeaquariumliefhebbers.( NBBZ)

Een zeer belangrijke bron van informatie wil ik u hierbij aanraden te bezoeken en ook te blijven volgen. www.reefsecrets.org  Op deze site vindt u heel veel informatie over onze prachtige hobby. Door de jaren heen verzameld en bijgewerkt. Per kwartaal verschijnt er een door Reefsecrets uitgegeven digitaal blad op het net dat u zeker moet lezen. Dit alles is gratis te lezen en gratis te downloaden. Doe hier uw voordeel mee.

Dan zijn er nog  zeewaterforums. Hier kunt u vragen stellen en informatie opdoen. Helaas worden deze forums niet gecontroleerd op juiste info en werden deze forums gebruikt door o.a.  mensen die niet weten hoe te communiceren.  Onjuiste info en scheldpartijen kwam je daar regelmatig tegen. Op dat laatste wordt nu gelukkig door de beheerders wat meer gelet maar het is geen bron van altijd juiste info.

(Zie Interessante links.)

 

 

Zeeaquarium Homepage

Interessante links